Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/prettyportfolio.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/prettyportfolio.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php:5941) in /var/www/prettyportfolio.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Pretty Portfolio http://prettyportfolio.dk Forretningsudvikling for kreative skabere Fri, 28 Dec 2018 16:08:17 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.20 http://prettyportfolio.dk/wp-content/uploads/2018/03/cropped-T8A9263_sh-32x32.jpg Pretty Portfolio http://prettyportfolio.dk 32 32 Min vej del 2 http://prettyportfolio.dk/2018/04/min-vej-del-2/ http://prettyportfolio.dk/2018/04/min-vej-del-2/#respond Wed, 04 Apr 2018 14:45:37 +0000 http://prettyportfolio.dk/?p=1123 Så… efter et ½ år med kunsthåndværker markeder, betgyndte jeg at sælge i butikker også.

Og for at give dig et hurtigt overblik:

Min barsel sluttede og jeg var tilbage i fuldtidsjob (Marketing & communications manager hos Dell Computer = også rimeligt tidskrævende) – samtidigt med at ordrerne lige så stille trillede ind i større og større omfang, og aftener, nætter og weekender blev inddraget til produktion.

Det kan man kun så længe; kombinationen baby med dertil hørende nætter / fuldtidsjob+ / produktion i kælderen 20 timer om ugen.

Jeg nåede til det punkt hvor jeg skulle tage stilling til om Fru Ø (som mit brand – der endnu ikke var et brand – hed) skulle være mere end et hobbyprojekt, omsætningen steg uge for uge, og jeg havde lært så meget af mine begynderfejl, at jeg troede på projektet. Jeg sagde job op og kastede mig for første gang nogensinde ud i livet som selvstændig.

Rejsen begyndte for alvor – heldigvis for mig, vidste jeg på det tidspunkt ikke, hvor meget jeg ikke vidste.

Og lige så heldigt for mig, var jeg god til at se mekanismerne i den branche jeg bevægede mig ind i, og kunne hurtigt stykke det sammen med min erfaring indenfor kommunikation, branding, pr, online platformen – og fik tingene til at ske.

Så jeg fik tid til at producere – oh yes, alt blev i starten lavet af mig, i sy-rummet i kælderen. Og jeg fik tid til at lave PR arbejde, og fik gavmildt plads i ugeblade og magasiner (bloggere var ikke rigtig på banen endnu), og min forretning udviklede sig. Flere butikker kom til – og efter 6 måneder leverede jeg eksklusive, unikke kjoler til 5 forskellige butikker.

Jeg tjente dog ikke ret meget på dem. Ikke nok. Det var der ikke plads til, når butikken også skulle tjene penge, troede jeg. Jeg lærte en hel del om prissætning vs. produkter vs. produktion i det første år. Dyrt men lærerigt.

Den erkendelse blev startskuddet til Fru Øs butik.  (Disclaimer, det Fru Ø der findes i dag er rigtig fint, men har intet med hverken mig, mit daværende brand eller historien at gøre 🙂 )

Billedet øverst er fra et af mine allerførste PR resultater i eget regi: Vis mig dit klædeskab i Alt for Damerne (og ja, vi er naturligvis i kælderen, og ja, jeg så vitterligt sådan ud og går stadig gerne i pink/guld brokadekjoler).

[…to be continued]

Hvis du kender nogen der måske kunne finde inspiration i dette blogindlæg, må du meget gerne dele det via knapperne herunder, eller f.eks. ved at maile dem et link til blogindlægget her 

]]>
http://prettyportfolio.dk/2018/04/min-vej-del-2/feed/ 0
Get shit done metoden http://prettyportfolio.dk/2018/03/get-shit-done-metoden/ http://prettyportfolio.dk/2018/03/get-shit-done-metoden/#respond Sat, 31 Mar 2018 16:53:17 +0000 http://prettyportfolio.dk/?p=1125

Der er et berømt citat fra en Woody Allen film; 80% of succes is showing up.

Dermed ikke være sagt at bare at åbne øjnene og komme ud af sengen er nok til at få succes med (f.eks.) din kreativitet, bestemt ikke, men der er helt sikkert sandhed i det.

Vores evne til at finde på dårlige undskyldninger, ting vi lige skal først, overspringshandlinger, og prioritere anderledes end vores hensigter, længsler og drømme egentlig fortæller os, er enorm.

Prøv i en periode, f.eks. fra i dag og de næste 7 dage, at holde øje med hvor meget af din tid, ovenstående stjæler.

Tid du bruger på Facebook (og lign. men FB er den STØRSTE og VILDESTE tidsrøver for mange) oprydning, surfing, vaske tøj, tjekke skoleintra, gå ud og lave en (til) kop kaffe, nulre og justere (bagateller) på dit website, et eller andet andet. Lav selv en liste over dine, jeg er sikker på du kan finde et par stykker, og sæt et lille X ud for hver ‘kategori’, hver gang du tager dig selv i at overspringe. Hver gang du opdager en ny kategori, tilføjer du den bare til listen.

Og det er jo ikke fordi jeg vil lave korstog imod hyggelige stunder.

MEN!! …det er tid du kunne have brugt på at udvikle din kreative forretning i den retning du reelt drømmer om, og overspringshandler er det samme som dårlig disponering af sparsom tid, og er faktisk en af de allerstørste hindringer fra for alvor at komme videre for alvor, med det vi faktisk drømmer om.

Nogen gange tager vi os selv i at rynke lidt på næsen af andre der har succes, og (i al hemmelighed) tænke – ‘det er da ikke noget særligt hun laver’ eller ‘jeg fatter det ikke, jeg er da mindst lige så dygtig og talentfuld’ eller ‘hun må ha’ nogle gode forbindelser’ …og så videre.

Ved du hvad? Oftest er det ‘bare’ fordi at han/hun er p***egod til at sætte handling bag tanker, idéer og ord. Gøre de ting der skal gøres for at komme nærmere målet. De får ringet til dem der skal ringes til, gjort det hårde fodarbejde, lavet de facebook opslag der skal laves, kontakter pressen igen og igen, skaber det brand der er nødvendigt, prioriterer, vælger – til og fra.

Og heldigvis, for det betyder at vi, du, kan skabe nøjagtig samme succes.

Jeg er personlig fan af ‘Get Shit done’ (i al hemmelighed) udtrykket, det er min metode, og min reminder til mig selv. Find din reminder til at holde dig selv på sporet 🙂

KH Stine

Hvis du kender nogen der måske kunne finde inspiration i dette blogindlæg, må du meget gerne dele det via knapperne herunder, eller f.eks. ved at maile dem et link til blogindlægget her

 

]]>
http://prettyportfolio.dk/2018/03/get-shit-done-metoden/feed/ 0
Min vej – del 1 http://prettyportfolio.dk/2017/01/min-vej-som-designer/ http://prettyportfolio.dk/2017/01/min-vej-som-designer/#respond Sat, 07 Jan 2017 12:09:39 +0000 http://localhost/wordpress/femalecoach/?p=179 Tilfældigheder

Det hele startede ved en tilfældighed.  Nogen vil dog argumentere at den slags lige præcis ikke er tilfældigheder – og det kan der bestemt også være noget om…

Jeg var på barsel med min datter, Sofie og vi var ude at gå tur. Hun har vel været 2 måneder, og lå i barnevognen. Vi boede i Hellerup på det tidspunkt, og var på vej op ad Bernstorffsvej og drejede ned ad Hellerupvej. Her lå et showroom for et firma der solgte tekstiler til hotel og restaurationsbranchen, det var den tid på året hvor der kom nye kollektioner, så der var den store oprydning og udrydning igang.

Med andre ord var de i fuld gang med at smide udgåede kollektionsprøver ud. Tekstiler til møbler, gardiner og andet interiør, af helt forrygende kvalitet.

Det kunne en sy-entusiast som mig naturligvis ikke bare gå forbi, så jeg gik ind og spurgte om jeg måtte ta’ noget af det. Det måtte jeg gerne…

Sofie blev skubbet op i et hjørne af barnevognen, og så begyndte jeg at læsse barnevognen med skatten jeg havde fundet. Overalt jeg kunne proppe tekstiler ind, gjorde jeg det. Hjem med første læs, og afsted igen efter et læs mere og et læs mere, og et læs mere.

Mit syrum i kælderen  blev proppet med tekstiler, og jeg gik igang med at overveje hvad jeg skulle bruge det til, det kraftige tekstil var jo ikke noget jeg kunne sy tøj af, som var det jeg normalt syede, når jeg satte mig bag symaskinen.

Tasker!

Tasker blev svaret (og enkelte the/kaffehætter, mest for forsøgets skyld). Jeg begyndte at skabe tasker. Smukke, unikke tasker, fyldt med personlighed. Nogle håndbroderede, nogle syede jeg perler på, nogle malede jeg OG syede perler på, nogle fik lidt blonder …you get the picture. Min kreativitet legede løs og jeg havde en fest med at skabe.

Jeg begyndte at sælge taskerne på kunsthåndværker markeder i København, de var populære, og det kan jeg egentlig sagtens forstå, min aaaaaaalt for lave priser taget i betragtning, men det er en anden snak.

Til at starte havde ikke de vilde ambitioner for min produktion, jeg blomstrede med kreativiteten og ved at se begejstringen i kundernes øjne, så jeg tænkte egentlig ikke så meget over hvad der skulle ske.

Opdaget!

På mit 4. kunsthåndværker marked skete der noget.

Jeg blev ‘opdaget’.

En butik ikke langt fra kunsthåndværker markedet, Wettergren & Wettergren, kunne li’ mine tasker og bad mig komme hen i butikken og vise dem frem.

Det gjorde jeg, og min første b2b ordre var i hus (her var første store læring omkring prissætning iøvrigt).

Snart efter havde en anden butik i Hellerup, Trois Pommes, spottet mine tasker, og bad mig komme derned og vise mine produkter.

[…to be continued]

Hvis du kender nogen der måske kunne finde inspiration i dette blogindlæg, må du meget gerne dele det via knapperne herunder, eller f.eks. ved at maile dem et link til blogindlægget her 

 

]]>
http://prettyportfolio.dk/2017/01/min-vej-som-designer/feed/ 0